Despre sistem

Descrierea sistemului de plăți RunPay

Sistemul de plăți al companiei Paymaster SRL (RunPay) – este un sistem de plăți on-line, accesibil și comod de utilizat, conceput pentru clienții care doresc să achite o gamă largă de servicii de pe piața Republicii Moldova.

La sistemul de plăți RunPay sunt conectați un număr mare de furnizori de servicii, atît din Republica Moldova, cît și parteneri străini.

Deținătorul portmoneului electronic “RunPayMDL” are posibilitatea de a alege serviciul de plăți on-line, de pe site-ul https://my.runpay.com, unde poate să aleagă serviciul de care are nevoie, să introducă rechizitele contului, să confirme și să finalizeze achitarea.

Deasemenea, atunci cînd clientul efectuează o achitare, poate să aleagă sistemul de plăți WebMoney și să efectueze tranzacția, scriind codul de confirmare primit din sistemul WebMoney.

Portmoneul RunPay MDL poate fi suplinit cu bani cash prin intermediul rețelei de terminale, prin transfer din alt portmoneu RunPay MDL, sau din alt portmoneu WebMoney, convertirea se face conform cursului stabilit.

Clienții care doresc să retragă bani cash din portmoneul electronic, trebuie să urmeze cîțiva pași simpli pe profilul lor de pe site, după care pot să primească banii în oficiul companiei.

Există posibilitatea de a transfera bani din RunPayMDL pe cont bancar, deschis la banca Moldova Agroindbank (contul trebuie să aparțină la o persoană fizică și să fie deschis în lei).

Toate operațiunile financiare, ce țin de funcționarea acestui cont în lei, sunt procesate de către compania “Paymaster” SRL, care își exercită activitatea în conformitate cu legislația Republicii Moldova, și anume “Legea cu privire la serviciile de plată şi moneda electronica” nr. 114 din 18.05.2012.

Compania “Paymaster” SRL își exercită activitatea conform licenței eliberate de Banca Națională a Republicii Moldova, seria BNM Nr. 000577 din 11 septembrie 2014.

Compania “Paymaster” SRL respectă toate măsurile necesare pentru a asigura confidențialitatea, integritatea și siguranța operațiunilor efectuate de către clienți. Pentru procesarea completă a tranzacțiilor se folosesc tehnologii moderne de transmitere și păstrare în siguranță a datelor în baza de date, de înregistrare a acțiunilor efectuate în contul electronic. Deținătorul portmoneului electronic poate urmări istoricul detaliat al suplinirilor și plăților din contul său pentru a perioadă anumită sau pentru toată perioada. Pentru operațiunile de extragere a mijloacelor bănești, pe profilul portmoneului electronic există posibilitatea de a vedea/ păstra/ tipări bonul pentru achitarea efectuată.

Toate acțiunile de extragere a banilor din portmoneul electronic pot fi efectuate doar după intrarea în sistem (folosind login-ul și parola) și după confirmarea operațiunii (indicând codul unic PIN din 4 cifre, trimis prin sms la nr. de telefon al clientului).

De aceea, este foarte important, ca clientul:
  • să memoreze și să nu divulge parola;
  • sa nu spună parola altor persoane;
  • în cazul în care a uitat parola – să recupereze parola (link-ul “Recuperarea parolei” de pe pagina principal, lîngă cîmpul unde se scrie numărul portmoneului). Sistemul va trimite un sms la nr. de telefon cu o parolă nouă, ținînd cont de regulile Politicii Parolelor;
  • să evite cazurile, cînd telefonul mobil al deținătorului pot fi accesibil pentru escroci sau persoane terțe;
  • să nu divulge informația confidențială ce ține de portmoneul său electronic.

Serviciul de plăți on-line, colectează datele Dvs. cu caracter personal, le procesează în conformitate cu “Legea privind protecţia datelor cu caracter personal” nr. 133 din 08.07.2011 și a politicii interne a companiei. Datele se colectează în scopuri concrete, legale și clare: accesul la serviciile pe care le oferă compania, asigurarea comunicării cu clienții, și anume procesarea operativă a adresărilor, soluționarea problemelor parvenite din partea clienților, etc.

Siguranța și eficienţa sistemului este asigurată de către developer-ul (RUNPAY SOLUTIONS) în conformitate cu standardele internaționale și confirmată de către Compania Specializată de Audit (BSD Management), care a evaluat activitatea companiei, conform cerințelor Băncii Naționale a Republicii Moldova.

Comisioane și tarife

Informația detaliată referitoare la tarife, o puteți vedea în compartimentul “Tarife” (https://my.runpay.com/tariffs), informația detaliată referitoare la comisioane pentru fiecare serviciu propus, o puteți vedea pe pagina unde scrieți rechizitele pentru achitare și pe pagina unde confirmați achitarea (este indicată suma care se va extrage din cont și suma care va ajunge la operator).

Pentru detalii despre funcționarea Sistemului de Plăți Paymaster SRL (RunPay) vă puteți adresa:

Oficiul companiei:
Adresa juridică: or.Chisinau, str.Alea Garii, 42
Serviciul Suport Clienți:
Telefon: (+373) 022-855-888
GSM: (+373) 60608886, (+373) 078662222
Email: support@paymaster.md
Site-web:
www.paymaster.md, site de plata https://my.runpay.com

Informații detaliate pentru clienți sunt în "Instrucțiune a clientului my.runpay.com"